AkHiRnYaA...

--Assalamualaikum...salam 1malaysia...

--Hari ni 29 april 2010...maka tamatlah peperiksaan akhir bagi sem 6 aku....

--Boleh buat ke x??jawabnyer masti la boleh tapi salah betul tak tahu la lagi..kikikik

--Erm..madah mula-mula kau peksa Al-Quran..dah la tak hapal abis...Harap-harap boleh la LULUS..Lulus je??tu pun dah bersyukur...

--Lepas tuu Madah Fiqh Mukorron Diikuti QaaH AL-BaatH juga Madah AL-FiqH Ngn Ulum hadis....Semua ni Harap-harap dapat tinggi Pointernyer..Ameen!!

--Kemudian madah pengajian islam(Dapat soklan bocor)hehehe...Dan akhir sekali Public speaking(dua-dua madah ni lepas bilik dari LANGKAWI tau)hukhukhuk..Mase akhir-akhir ni jawab dah ntah aper-aper ntah dah sebab dah ingat bende lain nak wat..huahuahua

--Tapi ape-ape pun aku harap exam kali ni dapt menaikkan sedikit pointer aku walaupun aku tak study maner pun..sebab aku dah usaha yang termampu....ALLAHUMA JAALNA MINAL NAJIHHIN...Ameen!!!

--Dan tanpa melengahkan masa dan tenaga aku pun tanpa segan-segan mendaftarkan diri untuk sem 7...11 jam kredit je beb!!hahaha..Enjoy la aku sem depan..hahaha(gurau je..STUDY2)....

--Event terakhir Tuk sahabat-sahabat aku malam tadi ialah main FUTSAL serta buat makan-makan kat umah sewe ni bersama dengan ROSMADI yang akan tamat sebagai mahasiswa dan akan berkahwin pada bulan enam ni,,TahNiaH!!..(sori madi tak dapat datang ader hal)

--1hb mei ni pulak baru aku balik ke kampung halaman di tmn semantan temerloh pahang...tapi yang syok sikit kali ni balik umah naik belon(kapal terbang noo)hehe..harap selamat semua....

--Kat umah nanti tak tau la nak wat ape...mungkin jadi penjaga baby atau kene ajar budak-budak mengaji...huhuhu...yela,kat umah dah de "syarikat"..huahuahua...tunggu dan lihat je la nanti goner..ermm...

--Lame jugak cuti ni..dekat 2 bulan jugak...harap ade la aktiviti dan pekara yang baik untuk mengisi masa lapang kat umah nantii..kalo keje??malasss la...hahahaha...tolong mak aboh ok dah kan..(ayat sedap hati)hehehe

--Akhir kata semoga berjaya semua sahabat dalam final(jgn de repeat nauzubillah) dan juper lagi semester tujuh nanti...mmuah!!!Selamat bercuti bersama keluarga....

--
0 ulasan
Reaksi: 

Oh!!!LaNgKaWi.........

--Assalamualaikum..salam 1malaysia..hehehe...lame dah tak tulis kat blog ni...maklum la final exam(tulis ni pun tak abis paper ag)...ahakz!!

--Tapi walaupun tengah-tengah exam kiteorang dengan selambernyer...dengan tak study paper yang akan datang ni..dengan tak menghiraukan nasihat dan kritikan orang..kami terus melancong ke LANGKAWI!!!!!hahahaha

--Tepat pukul 9.30 23/4/10(jumaat) kami menaiki feri ke langkawi...sampai je terus pegi ke homestay....selepas solat jumaat bermulalah aktiviti kami..hekhekhek

--Mula-mula kami pegi ke UNDERWATERWORLD kat pantai cenang..best jgk la walaupun x banyak ikan macam aquaria klcc...lepas tu kami pegi shoping kat pekan kuah..beli coklat je la...

--Pada malamnya plak kiteorang pegi makan-makan pastu jalan kat tepi pantai cenang...syok!!!

--Esoknyer plak pagi-pagi lagi dah gerak pegi kat CABLE CAR...lagi syokkk!!!gayat giler mase nak naik tu..tapi bile dah turun bese jer...tempat last sekali kiteorang pegi CROCODILE FARM banyak betul buaya....hakhakhak

--Tepat jam 3 ptg kiteorang naik feri bertolak balik...maka berakhir laa percutian kami pada semester ni(ALHAMDULILLAH) walaupun tak banyak temapat kami lawati tapi TETAP best sebab tempat ni je kiteorang tak penah pegi lagi yang lain dah jemuu..huhuhu..mungkin semester depan tempat lain pulak..jadi tungguuu...hehehe

--Ni kat bawah ni gambar kat seme tampat-tempat yang kami lawati...Zaassss!!!

























0 ulasan
Reaksi: 

PePeRiKsAaN!!!!

-Dah nak abis dah sem ni...sebelum ni xde blog nak tulih tapi skang dah ader kene la post sikit tentang mase nak pekse2 ni kn..

-Sem ni memang "rajin" sangat pegi klass..hehe..al-maklum ler duk umah sewe...dh la macam2 hal terjadi kt umah ni...(ni dh cite len ni)hehee

-Mase awal-awal sem aritu semangat je..nk pegi klass selalu la..nak tasmik tiap-tiap minggu laa...

-Tapi bile dh tengah-tengah sem..mule la wat hal pulak..tapi ni semua salah diri sendiri...

-Ni nak dekat pekse baru nak hapal QURAN banyak-banyak...baru nak potostat nota..aper daa...

-Dah nak wat camner...nasib la orang RAJIN kannn....

-Aper-aper pun...bersyukur la dgn aper yang telah terjadi..kalo lagi teruk cmner kann??

-Cuma kene baiki lagi dari semasa ke semasa perangai nii....moga lebih baik dari sebelum-sebelum ni...INSYA`ALLAH...

-Jadi sama-samalah kiter berdoa agar final exam semester ini dipermudahkan oleh ALLAH...

-Harapan Final ni jgak moga pointer naik sikit ag..dan semua sahabat pun berjaya...Ameen...

-YA ALLAH!!!Permudahkan la urusan HAMBA-HAMBAMU ini dan berikanlah KEJAYAAN KAMI di DUNIA & AKHIRAT....Ameen!!!
0 ulasan
Reaksi: 

aHLi bAiTii....

---Antara banyak-banyak bende aku paling sayang kt dunia ni adalah keluarga aku...

--Sahabat-sahabat aku pun aku sayang...

--Keluarga aku ni tak la ramai maner ader dalam 11 orang baruu..

--Adik-bradik aku Empat laki pempuan sorang...anak sedare baru ader tiga orang..

--Ibubapa aku adalah harta paling berharga....kerana dieorg la aku jd "orang"

--jadi...ucapan terima kasih tak terhingga untuk dieorg kerana banyak membantu aku dalam aper-aper jua keadaan pun....LUV U ALL!!!ecehh~~

--kalo nk knl2 ngn keluarga aku kt bwh ni ader gambor...kalo dh knl xpe r..hehe

-----PAK YOB FAMILY-----





0 ulasan
Reaksi: 

BISMILAHHIRAHMANNIRAHIM....

-----Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.......-----

Selamat sejahtera serta salam 1malaysia....

Ini adalah nukilan pertama bagi blog ni....

Mungkin agak 'skema' sedikit kerana "saya budak baru belajar"...

Dan jika ada salah tolong tunjukkan...terima kasih..

Jadi disini suka untuk menceritakan Tujuan dan matlamat blog ini diwujudkan...salah satu yang besarnya adalah untuk menambah ilmu pengetahuan sama ada ilmu ukhrowi ataupun duniawi..insya`ALLAH...

Disini juga Adalah tempat tuan empunya blog untuk berkongsi pendapat dan juga cerita-cerita yang boleh dijadikan panduan khendaknya....

Cerita panjang-panjang pun tak guna...jadi harapan disini agar:-

1)Blog ini diberkati ALLAH untuk dijadikan antara medan ilmu...

2)Menghubungkan silaturahim...

3)Jika ada salah silap tutur dan kata harap di maafkan dan diperbetulkan....


0 ulasan
Reaksi: